De Franse staat lanceert een tender voor drijvende windenergie

Blog Economisch Netwerk

Het Agence de l’Environnement et de la Maîtrise de l’Energie (Ademe) heeft begin augustus een tender uitgezet voor drijvende windenergie met een sluitingsdatum van april 2016 voor de vier kleine drijvende windenergie parken geselecteerd door het Ministère de l’Ecologie. Drie van de parken komen in de Middellandse zee te liggen, in de Languedoc-Roussillon en in de Camargue. Het laatste park is voorzien in de Atlantische oceaan bij het Ile de Groix (Morbihan). Elk park zal tussen de 3 en de 6 prototype windmolens op ware grootte bevatten met op zijn minst een vermogen van 5 megawatt per stuk. Deze drijvende wind parken bieden de mogelijkheid zones te bestrijken die voor vaste offshore windmolens niet toegankelijk zijn. Verschillende partijen hebben al laten weten belangstelling te hebben voor het project.

Meer informatie over het project en de tender is te vinden op de website van Ademe (Agence de l’Environnement et de la…

View original post 5 woorden meer

%d bloggers liken dit: