Pilotplant FUTUROL-Procethol 2G : 2e generatie bio-ethanol klaar voor de praktijk!

Bureau Landbouw Raad

Komende week zal de pilotplant FUTUROL – PROCETHOL 2G gevestigd te Pomacle-Bazancourt in regio Champagne-Ardennne, reeds welbekend om zijn pôle de compétitivité IAR (Industries Agro-Ressources) voor non-food toepassingen van biomassa, de opschaling naar industrieel proces aankondigen van zijn technologie voor de productie van 2e generatie bio-ethanol uit lignocellulose.

FUTUROL-Procethol 2G is zowel de naam van de pilot plant als van het Franse onderzoeksprogramma 2008-2016 2e generatie biobrandstoffen uit lignocellulose.

Het betreft hier de ontwikkeling van nieuwe technologische processen voor de productie van bio-ethanol uit plantaardig, cellulose houdend restafval (na-oogst restafval; boomtoppen afkomstig uit de houtindustrie), energiegewassen (miscanthus, switchgrass) en houtige korte rotatiegewassen (populieren, wilgen) met behulp van enzymen, gist en schimmels (Trichoderma reesei).

De industriële partner hierin is TEREOS, koploper van de Franse suikerbietencoöperaties – een jaaromzet van bijna 5 mld. euro en hiermee nr. 5 op de wereldranglijst van bietencoöperaties. TEREOS is één van de…

View original post 951 woorden meer