SPACE: innovatieprijzen voor Nederlandse bedrijven – Ambassadeur bezoekt beurs

Bureau Landbouw Raad

SPACE, de 28ste editie van de jaarlijks te Rennes gehouden internationale vakbeurs voor dierlijke producties – technologie en equipment voor de intensieve veehouderij – is weer voorbij. Samen met VIV Europe in Utrecht en Eurotier in Hannover behoort SPACE tot de Europese top-3 van internationale veehouderijbeurzen in Europa.

Vier Nederlandse bedrijven ontvingen de innovatieprijs  ‘Innov’SPACE 2014’:

DENKAVIT (nieuwe innovatie technologie ‘energy@milk’), FANCOM (voor een energiebesparend ventilatiesysteem), NEDAP Livestock Management (‘Nedap cow positioning’) en SCHIPPERS (doseersysteem voor vloeibare producten bestemd voor jonge biggen). Ook in 2013 vielen Nederlandse bedrijven al in de innovatieprijzen: HOST (biogasinstallaties), FANCOM (cough pig monitor), SCHIPPERS ( cleanfeeder), DSM (met een nieuw soort fytase) en KOPPERT (een ‘val’ voor plaaginsect de meeltor (Tenebrio molitor).

SPACE 2014 behaalde een record resultaat: 114.000 bezoekers, waarvan 12.000 internationale bezoekers – 1.400 exposanten, waarvan ruim 360 buitenlandse bedrijven, afkomstig uit 118 landen (tegen 110 in 2013). Nederland was met bijna…

View original post 495 woorden meer