Innovatieconcours eiwitgewassen en groene chemie : ook voor Europese bedrijven!

Bureau Landbouw Raad

In december jl. werd door de Franse Overheid het ‘Concours Innovation 2030’ gelanceerd. Dit  concours is een uitvloeisel van het nieuwe stimuleringsplan van de overheid voor de Franse industrie, bestaande uit 34 sectoren met een aantal speerpunten per sector, waarvoor in totaal 750 miljoen euro wordt uitgetrokken. Hierop volgde een vervolg-actieplan, uitgewerkt in het zogenaamde ‘Rapport Lauvergeon’ dat 7 strategische sectoren identificeerde: sectoren waarin Frankrijk al vrij sterk en innovatief is, maar waarin het land in 2030 een leidende rol in Europa moet gaan spelen, aldus het Rapport Lauvergeon. Biobased economy werd geïdentificeerd als één van deze 7 strategische sectoren.

Het betreft hier project calls, uitgezet door de ‘Banque Publique d’Investissements’ (BPI), de nieuwe investeringsbank van de Franse overheid. Op het vlak van biobased economy wordt het accent gelegd op 1) innovatieve valorisatie van eiwitgewassen voor food en diervoeders en 2) groene chemie (incl. innovatieve bouwmaterialen). De valorisatie van eiwitgewassen…

View original post 616 woorden meer